lauantai 30. joulukuuta 2017

Kuvahaun tulos haulle Ann Voskamp Tuhat lahjaa
Ann Voskamp:  Kirjat : Tuhat lahjaa suom. 2014

Ann Voskamp: Tuhat lahjaa 


Ann Voskamp (s. 1973) on  kanadalainen maanviljelijän vaimo ja kuuden lapsen äiti. Hän kirjoittaa myös suosittua ja ympäri maailman luettua blogia osoitteessa www.aholyexperience.com.  Ann Voskampin nimi tuli tunnetuksi hänen bestselleriksi luonnehditusta kirjastaan One Thousand Gifts (suom.Tuhat lahjaa, 2014 ).  

Olen lukenut Tuhat lahjaa- kirjan kahteen kertaan parin vuoden sisällä ja se on yksi vaikuttavimmista, jollei jopa vaikuttavin kristillinen teos, joita olen hetkiin lukenut. Kirja on kiitollisuuspäiväkirja tyyppinen. Se kertoo siitä miten Ann Voskamp otti saamastaan kiitollisuushaasteesta kopin ja alkoi listata ylös asioita, joista hän päivittäin on kiitollinen. Asiat ovat pieniä ja arkisia, kuin kaaliperhosia, jotka nousevat lentoon siinä hetkessä kun niistä huomaa iloita: 

1. Aamun varjot vanhoilla puulattioilla
2. Paksu kerros hilloa paahtoleivällä
3. Sinisen närhen huuto korkealta kuusen latvasta
24. Vanha mies etsimässä oikeita sanoja ( Ann Voskamp oli nähnyt miten vanhus oli kaupassa etsinyt korttia, jossa olisi sopiva teksti )

Ann Voskamp halusi yltää tuhanteen kiitosaiheeseen. Ja pian hän huomasi, että jotain muutakin alkoi tapahtua. Kiitosten kirjaaminen avasi silmät ja sydämen näkemään arkisten asioiden arvon, merkityksen ja kauneuden. Kiitosmieli alkoi muuttaa paitsi hänen ajatteluaan ja elämäänsä myös hänen kristittynä olemistaan. Hän tunsi, että kynälläkin on silmät, joilla nähdä, ja kirjoittamisen, kiitosaiheiden nimeämisen kautta hän oikeastaan kirjaa ylös kaikkia niitä arkisia tapoja joilla Jumala häntä rakastaa.

” Kun kiitän, Jumalan läsnäolo minussa kasvaa, maailmani täyttyy ja Jumalan ilo koskettaa minua. ”

Ann Voskamp oivalsi, että kiittäminen edeltää aina ihmettä.  Kiittäminen on välttämätöntä, jos ihminen haluaa elää hyvää, eheää ja mahdollisimman täyttä elämää.

🍬🍬🍬🍬🍬  Kirja kestää kolmannenkin lukukerran 





Kuvahaun tulos haulle ann voskamp särkymisen lahja
Ann Voskamp: Särkymisen lahja, suom.2017 


Ann Voskamp: Särkymisen lahja


Kirjan myyntisivuilla sitä luonnehditaan näin: 

” Tuhat lahjaa -kirjan itsenäinen jatko-osa. Bestseller-kirjailija Ann Voskamp avaa uusimmassa teoksessaan Jumalan armollisuutta aivan uudella ja tuoreella tavalla. Entä jos juuri meidän vajavaisuutemme, heikkoutemme, rikkinäisyytemme onkin vahvuutemme? Entä jos särkyminen onkin lahja, tie täydempään elämään? Särkyneitä unelmia, petettyjä lupauksia, rikkinäisiä perheitä... jokaisella on haavansa, näkyvät ja näkymättömät sellaiset. Entä jos meidän ei tulekaan peitellä niitä, tavoitella ehjää ja ehyttä elämää? Jumala näkee vahvuudenheikkouksissamme. Hän osoittaa, että avain on juuri niissä palasissa, joita epätoivoisesti yritämme liimata kokoon. Hän kutsuu särkyneet elämään täyttä elämää ja muuttamaan maailmaa - juuri sellaisina, särkyneinä. ”


Särkymisen lahja- kirja ei tuonut minulle sellaisia löytöjä ja elämyksiä kuin edeltäjänsä,vaikka se oli syvää ja hyvää pohdintaa ja aarteita pullollaan. Merkitsin muistiin monta kohtaa joihin palata ja joiden äärellä viipyä. Mutta silti kirja jäi jollain tapaa etäisemmäksi. Se oli luonteeltaankin hieman toisenlainen kuin Tuhat lahjaa.  Koin Särkymisen lahjan pikemminkin hartauskirjana tai hengellisenä opetusteoksena, vaikka Ann Voskampin omaan elämään ja elinpiiriin kuuluvat asiat olivat tässäkin teoksessa pohjana hänen pohdinnoilleen. 

Kaipasin kirjaan Tuhat lahjaa- kirjan kiitollisuuslistoja, lepoa ja hengitystilaa. Sitä, että kaikkea ei tarvitsekaan yrittää ymmärtää tai selittää, suorittaa. Mietin, miten mahtaisi toimia meikäläisessä elämässä ja hengellisessä kulttuurissa se, että hyvää tehdäksemme otamme maksaaksemme tuntemattoman ihmisen ostoskärryn tavarat tai kahvila-asiakkaiden kahvit kuten Ann Voskamp teki. Ja kun tätä mietin, uutisoi iltapäivälehti siitä, miten joku oli kaupan kassalla maksanut vanhuksen parinkympin ostokset, kun tällä ei ollutkaan rahaa mukana! ...


” Kuka tahansa voi alkaa muuttaa otsikoita. Ei tarvitse kuin ojentaa kätensä. ” 


” Anna lahja eteenpäin muukalaiselle, joka ei pysty maksamaan takaisin, portin ulkopuolelle jääneille, niin että ainoa palkkiosi on Jumalan yltäkylläisyys. Auringonvalo valuu alas vanhoja navetantikkaita, jotka olen asettanut nojalleen keittiön pöydän viereen. Armo liikkuu aina alaspäin. ” 

🍬🍬🍬

Ei kommentteja: