maanantai 27. maaliskuuta 2017

Saga: Viides ja kuudes kirja - Brian.K.Vaughan ja Fiona Staples

Saga: viides kirja - Brian.K.Vaughan, Fiona Staples
Ilmestynyt: 2016 (myös suomennos 2016)
Luettu: 26. maaliskuuta.2017
Sivuja: 152
⭐⭐⭐⭐⭐

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 41: "Kirjan kannessa on eläin"

"Äiti aina sanoi, että lapsen myötä sosiaaliset piirit laajenevat nopeasti. Halusi sitä tai ei. Joka päivä tuo jonkun uuden oudon tyypin perheesi läheisyyteen...ja sitten voi vain toivoa, että siitä on enemmän hyötyä kuin haittaa."




P.s tuo viidennen kirjan kansi on uskomattoman upea!


Törmäsin tänään sattumalta Jyväskylän kirjamessuilla juuri niihin kahteen Saga-albumiin, joita en ollut vielä lukenut. Ne olivat ainoat koko Saga-sarjassa, joita oli esillä ja nappasin ne esittelypöydältä heti syliini ja kiikutin kassalle. Olen muut osat lukenut lainaamalla ne kirjastosta, mutta olen suunnitellut hankkivani kaikki osat suomeksi. Olin jo ostamassa Jyväskylän Fantasiapelikaupassa alkutalvesta Sagan albumeita itselleni, mutta vertasin ensin alkuperäistä versiota suomeksi lukemaani, ja yllätyksekseni pidin suomennoksesta enemmän. Englanninkieliset albumit jäivät sillä kertaa kauppaan, mutta nyt olen saanut aloitettua suomenkielisten albumien keräämisen!

Sagan viides ja kuudes kirja käsittävät sarjakuvatarinan luvut 25-36 ja se jatkuu yhtä eeppisenä, kauniina ja monipuolisena kuin aikaisemmissakin albumeissa. Viidennessä jatketaan hyvinkin siitä, mihin neljäs kirja jäi, mutta viidennen ja kuudennen kirjan välissä on muutamien vuosien aikahyppy. Tarinan henkilöt vaeltavat kauniissa galaktisissa maisemissa ja yrittävät selviytyä monista kiperistä tilanteista ilman suurempia uhrauksia ja lisävaikeuksia. Tarinasta ei puutu yllätyksellisyyttä, juonenkäänteet pitävät lukijan edelleen otteessaan ja piirrosjälki on huikeaa!
Dialogi on yhä ronskia ja terävää ja sen tilannekomiikka onkin koko sarjan suola.

Saga käsittelee kaiken toimintansa väleissä myös monipuolisesti erilaisia teemoja, kuten seksuaalisuutta, parisuhteita, rotukysymyksiä, sotaa, sukupuolten sosiaalista asemaa ja on monessakin suhteessa monimuotoinen. Se todella on aikamme paras sarjakuva.



Saga: kuudes kirja - Brian.K.Vaughan, Fiona Staples
Ilmestynyt: 2016 (suomeksi 2017)
Luettu: 26.maaliskuuta.2017
Sivuja: 152
⭐⭐⭐⭐⭐

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 21: "Sankaritarina"

"...mutta jos joku luulee, että yhdessä kirjassa on kaikki vastaukset, hän ei ole lukenut tarpeeksi kirjoja."











Aukeama viidennestä kirjasta


Aukeama kuudennesta kirjasta


*Ida-Maria*


Ei kommentteja: