torstai 9. helmikuuta 2017

Weird Things Customers Say in Bookshops - Jen Campbell

Weird Things Customers Say in Bookshops - Jen Campbell
Ilmestynyt: 2012
Luettu: 1.helmikuuta.2017
Sivuja: 114
⭐⭐⭐⭐½

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 18: "Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa"

"CUSTOMER: Do you have any books containing passages which would be suitable to read out at a funeral?
BOOKSELLER: Sure, I'll help you look.
CUSTOMER: Thanks.
BOOKSELLER: And I'm sorry for your loss.
CUSTOMER: Oh, don't worry about it, it's just my daughter's guinea pig."



Tässä oli niin hauskan kuuloinen pieni kirjanen, että se oli pakko sisällyttää yhteen Adlibris-tilaukseeni. Ja olen tyytyväinen ! Nämä 114 sivua lukee hetkessä ja nauroin ääneen melkein jokaisella sivulla. Välillä piti laittaa kirja jopa kokonaan sivuun kaikelta nauramiselta. Oma kirjani on täynnä ohuita post-it lappuja merkkaamassa hauskimpia kohtia.

Kirjaan on siis kerättyinä kaikenlaisia kummallisia, outoja, typeriä, idioottimaisia, hauskoja tai muuten vain mieleenpainuvia asioita, joita kirjakauppojen myyjät ovat saaneet kuulla kaupoissaan. Kannessa on hyvä esimerkki, asiakas kysyy myyjältä onko heillä kirjakaupassaan kirjoja Jane Eyreltä. Suomeksi Jane Eyre on Charlotte Brontën kirjoittama Kotiopettajattaren romaani, joten asiakas tiedustelee mistä Kotiopettajan kirjoittamat kirjat löytyisivät.

Kirjassa esitellään kaksi brittiläistä kirjakauppaa, Edinburgh Bookshop ja Ripping Yarns. Edinburgh Bookshop on Vanessa ja Malcolm Robertsonin omatoiminen kirjakauppa ja heillä kerrotaan kaupassaan olevan kirjakoira Teaga, joka muistuttaa kovasti Peter Pan tarinasta tuttua Nana-koiraa.

Ripping Yarns on puolestaan antiikkinen kirjakauppa, jonka osti Celia Mitchell ja hänen miehensä runoilija Adrian Mitchell 72 vuotta sitten. Sen uudelleenavasi Monty Python-komediasarjasta tutut Michael Palin sekä Terry Jones. Heillä puolestaan on kirjakoirana kultainennoutaja Daisy, joka usein läjähtää keskelle pientä kirjakauppaa kieltäytyen liikkumasta jotta pääsisit itse liikkumaan eteenpäin. Kirjakaupan nimellä on myöskin osuutta Palinin ja Jonesin komediasarjaan:

(on the phone)
BOOKSELLER: Hello, Ripping Yarns bookshop.
CUSTOMER: Do you have any mohair wool?
BOOKSELLER: Sorry, we're not a yarns shop, we're a bookshop.
CUSTOMER: You're called Ripping Yarns.
BOOKSELLER: Yes, that's 'yarns' as in stories.
CUSTOMER: Well, it's a stupid name.
BOOKSELLER: It's a Monty Python reference.
CUSTOMER: So you don't sell wool?
BOOKSELLER: No,
CUSTOMER: Hmf. That's ridiculous.
...

Kirjan loppupuolella on lisäksi kerättynä hassuja kysymyksiä ja asioita kirjakaupoista ympäri maailman. Kirja oli kaiken kaikkiaan mahtava lyhyt lukukokemus, johon palaan mielelläni uudestaan. Ja mikä parasta, tähän on olemassa jatko-osa: "More Weird Things Customers Say in Bookshops".

*Ida-Maria*

P.S Do you have this children's book I've heard so much about? It's supposed to be very good. It's called "Lionel Richie and the Wardrobe".



Ei kommentteja: